2015. május 22., péntek

Dorothy Blog Award

Dorothy Blog Award


 Tegnap kaptam egy igen különleges díjat a kedves Lana Doyl-tól - köszönöm hun!!! -, és meg kell mondjam, elég különleges díj. Részletesebben utánaolvastam ennek (a díj képe alatt lévő linkre kattintva Ti is megtehetitek), és lenyűgözött az, ahogyan és amilyen kreatívan, illetve keményen küzdenek azért, hogy a kisebb nézettségű blogok is megkapják méltó jutalmukat.
 Minden tiszteletem Dorothy-é - aki létrehozta -; meg természetesen azoknak is, akik segítenek ebben, az önzetlen kampányban.
(Meg szeretném még egyszer köszönni Lana Doyl-nak; jólesett, hogy gondolt rám is.)

Nos, akkor kezdjük is.


Szabályok:

- Köszönd meg a díjat, és tedd ki, hogy kitől kaptad! (pipa)
- Olvasd el annak a blogját, akitől a díjat kaptad! (már ezer éve pipa)
- Írj 12 dolgot annak a blogjáról, akiről a díjat kaptad! (térj ki a szereplőkre, a szokásaikra stb... nem írhatod azt, amit ő írt a sajátjáról)! (pipa)
- Írj 12 dolgot a saját blogodról! (pipa)
- Válaszolj 12 kérdésre! (pipa)
- Tegyél fel 12 kérdést a saját blogoddal kapcsolatban! (a-válaszoktól-előre-rettegő-pipa)
- Kommentel annak a blogján legalább 1 fejezethez (vagy akármihez), akitől a díjat kaptad, ugyanis mindenkinek jól esik a visszajelzés, ez lehet kritika, véleményezés, vagy az esetleges tetszésed kifejezése. A lényeg, hogy építő legyen! (pf, már két évszázada pipa)
- Cseréljetek linket is! Rakd ki azt, akitől kaptad és írj neki, hogy ő is rakjon ki téged! (pipa)
- Küldd tovább 12 embernek a díjat! (majdnem pipa)
- Ha beszállsz ebbe a "díjrendszerbe", kérlek gondoskodj róla, hogy a kép linkje mindig erre az oldalra vezessen, hogy aki nem értené, mi is ez, az is tudjon tájékozódni.
Az utóbbival együtt megkérnélek, hogy tedd ki látványos helyre ezt a kis képecskét a linkkel együtt, ennek oka megint csak a népszerűsítése a kampánynak. (természetesen pipa)


12 dolog Lana blogjáról:

1. Nos, kezdjük először a kinézettel. 
Nekem mindig is tetszett, hogy egyértelműen megmutat Téged. Minden egyes apró részletéről lerí az, milyen egyéniség vagy. :) (Ez kissé nyálasan "hangzott", de naaa, én már csak ilyen vagyok.)
2. Tetszik, hogy mindig, bármi történjék is; az összes történetedhez külön képet szerkesztesz, ezzel ugyancsak megmutatva azt, milyen egyedi is az ínyenced.
3. Mikor is kezdődött??? Úgy emlékszem, hogy te írtál először kommentet az én blogomra... Jól emlékszem, hogy nagyon jólesett, amikor untalanul, mindig kommenteltél anno a friss sztorijaimhoz.
4. Arra is nagyon jól emlékszem, hogy mit éreztem akkor, amikor először olvastam az írásaidat. Úgy gondoltam, hogy "na, végre egy újabb jól-író bloggerina - amint egy kis idő eltelik, népszerű leszel". Hát nem igazam lett?!
5. Sokszor irigykedtem arra, hogy milyen meleg, családias hangulatot tudtál teremteni olvasóiddal - kissé zavarosan fogalmaztam meg, remélem érted, hogy mire célzok.
6. Imádom, hogy mindegyik történeted egyedi: nem közhely, nem átlagos, nincs tele rengeteg pornóval, nincs tele túúúúl sok érzelemmel - imádom, hogy mindig megpróbálsz a legvalóságosabb történeteket megírni. Tetszik a Lana-stílus nagyon.
7. Iszonyúan örülök, hogy megismertelek Téged. Tényleg nem tudom, mi lenne velem, ha nem lennél mindig itt mellettem, bármi is történjék.
8. Nem tudom, mit írhatnék még: egyszerűen csak szeretek mindent, ami Lana.
9. Lehet, hogy valami negatívumot is kéne írnom... hmm... Jó lenne, ha leszoknál arról, hogy olyanokat írj nekem, mint például "ez a sztorim nagyon szar lett, biztosan nem fognak sokan kommentelni" vaaaagy "miért nem jött még kommentem erre és erre a sztorira?? biztosan azért, mert borzalmas lett" - persze nem szó szerint idéztelek, de ehhez hasonlókat írsz nekem -; és vicces, hogy a végén mindig kapsz visszajelzést. Méghozzá pozitívakat csak. 
Sose add fel, hun.
10. Tökéletes vagy, a blogod is az: mondj bármit. (És a tökéletes nem egyenlő a hibátlannal ugyebár...)
11. Azt vettem észre, hogy ahogy telik az idő; úgy fejlődik egyre jobban az írásmódod, ami nagyon klassz dolog, tényleg. Csupán nem értem, hova fejlődsz már...
12. Tizenkettedik dolognak valami frappánsat, valami csattanót kéne írnom... hmm... Nem tudok. Csupán ismételni tudom magamat: nagyon örülök, hogy létrehoztad legalább egy évszázadnak tűnő idővel ezelőtt a csodás blogodat; mert ezáltal nemhogy lenyűgöző írásokra találtam, hanem egy lenyűgöző személyiségre is, méghozzá IGEN, benned megtalálva.
(BOCSÁNAT, HA TÚL ÉRZELMES VOLTAM, SAJNOS MEGJÖTT A MIKULÁS, ILYENKOR KATASZTRÓFA VAGYOK - MINDENHOGY.)


12 dolog a saját blogomról:

1. Húha, ez a legnehezebb része ennek, azt hiszem. Kezdhetném a legelejéről. Jól emlékszem, hogy legelőször ez a blog milyen volt... Mennyire más, mennyire kezdő. 
2. Eredetileg itt egy hetero, Harry-s blog üzemelt, amely nos... Számomra mostanra elég bizarrnak számít.
3. Természetesen mind a mai napig jó és meleg érzelmeket vált ki belőlem az az időszak: és habár egy-két hűséges olvasóm volt csak, annak ellenére mindig lelkesen pakoltam fel az új részeket.
4. Azután döntöttem, és váltottam. Megváltoztattam a teljes designt, és onnantól kezdve már hoztam hetero One Shot-okat is, mindegyik 1D-s sráccal.
5. Addigra már régóta olvastam bromance blogokat is, avagy meleg blogokat is a fiúkkal - nevezzük akárhogyan őket -; és egyre inkább az a gondolat ragadott el; hogy mi lenne haaaa írnék én is meleg sztorikat?
6. Először volt minden: hetero és meleg One Shot-ok, illetve futósztorik. A legelső történet is ment, habár akadozva.
7. Aztán nem is tudom mikor, és hogy pontosan milyen okból; de kitöröltem minden hetero írásomat, és csupán a bromance kaliberűek maradtak fent.
8. Emlékszem, hogy milyen hullámvasút volt az egész. Habár lelkesen, és igen nagy szívélyességgel ültem le a gépem elé (közben emlékszem, hogy volt egy átmenet: megkaptam az első, notebookhoz hasonló töpörtyű laptopomat, és a rendes gépem befuccsolt); sokszor volt csalódott érzetem, amiért aligha kapok visszajelzést.
9. Sajnos ez a csalódottság még mostanáig végigkísér: deeee örömmel vettem észre, hogy a hetekben nagyobb lett a nézettsége a blogomnak! Hihetetlen számomra, hogy az 50 követőt is elértük: tudom, hogy ez a szám valakinek ez kevés, avagy nem számít annyira, mint nekem; de őszintén? Nekem a világot.
10. A lényeg, hogy bízok abban, hogy a jövőben még jobban gyarapodik ez a szám; hogy egyre többen leszünk itt; és nemcsak én fogom az írást élvezni, hanem azok végeredményeit mások is képesek lesznek.
11. Szóval, több mint egy év elteltével itt vagyok: egy olyan bloggal, amely jelenti nekem az egyik megnyugvást (mert az íráson kívül még a rajzolás tud kikapcsolni csak), olyan hihetetlen kedves olvasókkal, akik támogatnak bármikor és bármiben - és a helyzet az, hogy sokszor értetlenül állok a helyzethez: hogy tetszhet ez és ez a sztori nektek, amikor én benne vagy egy millió hibát találok - ha ne többet -; annak ellenére, mennyiszer de mennyiszer olvastam át??? Egyszerűen csak... Néha felfoghatatlan.
12. Utolsó dolognak a designról szeretnék beszélni. Sokszor bizonytalanul és elégedetlenül állok hozzá: és remélhetőleg lerí róla az én személyiségem is  - megpróbáltam egyedi lenni, na. 

 Azt hiszem ennyit tudok írni jelen pillanatban a saját blogomról; ha elolvastad ezt, és még mindig nem untad meg, akkor hatalmas tapssal tudlak csak megjutalmazni Téged; illetve ezzel: KÖSZÖNÖM, HOGY ITT VAGY!!! <3


12 válaszom (ami csupán 10 lesz):

1. Tetszik az új dizájn?:
Abszolúte. De ezt már mondtam neked. :)

2. Melyik párosról kéne többet írnom?
Hm... Úgy alapjában véve nem olvasok túl sok Lilo sztorit: szerintem ezzel a párossal írhatnál még többet. Amúgy is ritka, így még egyedibb lennél.

3. Kellene több +18 a történeteimbe?:
Szerintem ez a mennyiség teljesen elég. :) Én személy szerint nem vagyok túlságosan oda a majdhogynem "pornós" blogokért. Úgyhogy, nyugalom: klassz ez így.

4. Hiányzik valami a blogomról?:
IGEN.
EGY ÚJABB SZTORI.
MÉGHOZZÁ HOSSZÚÚÚÚ.
Bocsánat, csupán már nagyon éhezek egy friss, Lana-stílusú történetre.

5. Legyen futó történet, ne csak One Shot?:
Szerintem ez a blog maradhatna ilyen: One Shot-okkal teli. Létrehozhatnál egy új blogot; ahol megírhatnád a több részes sztorit. Just sayin'.
Azt hiszem, ez egyértelmű válasz volt.

6. Elég hosszúak a One Shot-ok többsége?:
Drágám, ha olyan hosszú One Shot-ot írnál meg, amelyet csupán egy hét alatt tudnék kiolvasni - méghozzá úgy, hogy nem teljesíteném az alap szükségleteimet (evés, ivás, alvás, írás, rajzolás, iskolába járás(:((), sok-sok gondolkozás az élet lenyűgözően és hihetetlenül érdekes (vagy éppen igazságtalan) tényein és titkain stb); és megállás NÉLKÜL olvasnám azt a bizonyos sztorit; nos... Az sem lenne nekem elég hosszú.
Bocsi.

7. Több gyerek mpreg/örökbe fogadásos sztori kellene?:
Dunno; mert van aki imádja, valaki épphogy megbékél velük, valaki meg egyenesen utálja őket... Szóval nem tudom. Én szeretem őket, szerintem haláli aranyosak (néha nem, if you know what i mean), de... Ezek igen elütnek a valóságtól.
Legalábbis eddig nem hallottam, hogy valamelyik férfinemű lény szült volna.
Aztán ki tudja...

8. Tetszik, hogy mindegyik történethez képet szerkesztek vagy idegesítő?:
Oh, ezt nem is olyan rég említettem a "12 dolog Lana blogjáról" résznél.
Egyértelműen IGEN, nagyon egyedivé teszi szerintem így a blogodat.

9. Van valami zavaros, vagy olvashatatlan a blogon?:
Hm, hát, nem is tudom...
A MÉG NEM PUBLIKÁLT SZTORIK.
Nos, igen, nekem azok nagyon zavarosak.... Egyszerűen csak nem értem, hol lehetnek már...
(Khm, khm.)
(Remélem tudod, hogy ez egy szolid utalás volt.)
(De komolyan, ne hagyd, hogy szenvedjek.)
(NE LEGYÉL GONOSZ!)

10. A régi sötétebb téma, vagy ez a virágos jön be jobban?:
Mostanában oda meg vissza vagyok a virágos cuccokért valamilyen ismeretlen okból kifolyólag; de ennek ellenére is inkább a sötétebb, drámaibb dizire szavazok.
De természetesen mindkettő tetszik.
TE KÉNYSZERÍTETTÉL VÁLASZTÁSRA!


12 kérdésem a blogomról:

1. Mit gondolsz a desingról? Min változtatnál rajta?
2. Mit gondolsz az írásmódomról? Túl sok avagy túl kevés? (Remélem érted, mire gondolok.)
3. Min változtatnál úgy összességében a blogomon, ha mondjuk egy nap neked ajándékoznám? 
4. Szerinted több olvasót érdemelnék, vagy így is elég meglepő, hogy ennyien olvasnak?
5. Mi volt a legelső gondolatod, amikor megnyílt előtted az én kis furcsa világom?
6. Mi volt a legelső gondolatod, amikor először beleolvastál egy sztorimba?
7. Szerinted van jövőm az írás terén?
8. Úgy gondolod, hogy megérte fellépned a blogomra?
9. Egyedi vagy inkább semleges/átlagos az írásmódom?
10. Őszintén: szívesen vagy nem szívesen kezdtél el olvasni engem?
11. Szintén őszintén: szívesen teszel ki a blogodra csereként, vagy inkább amolyan kényszerként teszed meg? (Ugye ez az egyik szabály...)
12. És végül: továbbra is követni fogod a friss történeteimet ezután?


Akiknek küldöm... (Sajnos nem 12 embernek.):

Lana Doyl ( Visszaküldöm, ha nem gáz... Tudom, hogy az. Megérdemled, hun. )
Kaede ( Egyszerűen csak imádom a blogodat. )
Aune~ ( Tudom, hogy tudod, hogy tudom, hogy tudod, hogy tudom milyen klasszul írsz. ;) )
Silver Breeze ( Nagyon szeretem a Don't look back történetedet. )
Becca Prior ( Csak mert te is iszonyúan régóta vagy itt... Mellesleg baromi jól írsz, úgyhogy :P... De azt hiszem, olvasod ezt elég sokszor. )
Brigitta B. ( Nagyon tetszik, hogy ilyen egyedi módon kezdted el kivitelezni a szálakat; tetszik, hogy más a blogod a többitől. )
Csöndes Dé ( Imááádom a blogod. )

Hogy őszinte legyek veletek (ahogy azt mindig próbálom megtenni); eléggé tartok ettől a hét, tehetséges bloggerina véleményétől; de úgy gondolom, hogy miért is ne?! Nem félhetek örökké a visszajelzésektől - legyen az kritika vagy éppen dicséret.
Értékelem, ha valaki őszinte.


BOCSÁNAT, HOGY NEM VETTEM TÚL KOMOLYAN EZT A DÍJAT, DE MEGPRÓBÁLTAM, TÉNYLEG!!! (A végére már ment is...)

6 megjegyzés:

  1. Szia Naomi! :)
    Hú, hát először megszeretném köszönni, hogy gondoltál rám. Furcsa érzés, tudod? Főleg, hogy ilyen tehetséges írókkal vagyok megemlítve, ráadásul jó páran közületek ((igen Naomi, te is!!!)) tulajdonképpen a példaképeimmé vált. Titeket olvastalak, miközben még csak magamnak írogattam.
    Szóval nagyon szépen köszönöm, megtiszteltetés!! :))
    Kaede. xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sosem leszek neked eléggé hálás, Kaede.
      Te vagy az egyik példaképem, mert az írásaid egyszerűen csak briliánsak. Hihetetlen, hogy Te ezt gondolod rólam, amit írtál... Felfoghatatlan, de azért köszönöm!!!
      N. G. xx

      Törlés
  2. Kedves Naomi... most bőgök és nagyon nagyon köszönöm a díjat.. egyszerűen végem... köszönöm ♡ első díjam és tőled, awawawww ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Brigitta!
      Bőgjünk együtt! <3
      Megtiszteltetés számomra, hogy én adhattam oda neked az első díjadat; ráadásul teljesen ledöbbentett, hogy ekképp reagáltál... Nagyon, NAGYON örülök, hogy boldoggá tehettelek egy kicsit, vagy talán egy kicsinél többet! :):)
      N. G. xx

      Törlés
    2. Miért döbbentél meg?:'D <3

      Törlés
    3. A kérdés inkább az: miért ne?!:D

      Törlés